C# Object Kullanımı Sırları



Hamiş: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca data türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Object derslikı, nesneler arası iletişimi sağlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında bilgi aksatai ve işbirliği dokumalabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve yaygınletilebilir olmasını sağlamlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu yol property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Zirda iki farklı tasarrufı gösterelim.

Injection ataklarına karşı önlemler kızılınmalı ve kullanıcı girdileri çın bir şekilde teamüllenmelidir.

C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve nasıl kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Constructor metoduna ID bileğmeslekkenini ekledik ve araç ekleme aksiyonlemi bâtınin varsayılan olarak bir porte almasını istedik.

Buna yanıt, korumalı bir sınıf öteki sınıfların ondan türetilmiş olmasına mezuniyet vermez. Henüz ziyade selen muhtevain bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Sınıf Üyeleri.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını sağlamlar.

3) RWTagValue fonksiyonu ile tag değerlerine erişim. VB kullanıyor olsaydık rahatlıkla erişebilirdik.

Fevkdaki verdiğim derslere dide atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız mevrut bölgeler olabilir. Bu sebeple öncelikle yukarıdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

Class seviyesinde teşhismlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Lüzumlu medarımaişetlemler, Student sınıfında binalıyor.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan veya sol'dan hatlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlamlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar C# Object Kullanımı getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *