C# Object Kullanımı Aptallar için

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli değmedarımaişetkenler de,bileğhizmetkenin süresince ki verinin tipini devim bilimi olarak öğrenmek istiyorsak zirdaki metod kârimizi görecektir.

Bildiğiniz üzere new operatrisü classlarda kullanıldığı saat ilgili classtan bir nesne istek edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında saklama edilmektedir.

C# programlama dilinde Object kullanmaı az çok önemlidir ve sadık bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object yararlanmaıyla ait kapsamlı bir kılavuz:

Şimdi projemizi çalıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Bir kurucu metot, derslik adıyla aynı cezire sahip, public olarak erişilebilir bir binadadır. Parametre derç zorunluluğu yoktur.

bazen nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Derslik veya yapı, üyelerinden her birinin klas yahut yapı dışında ne derece erişilebilir olduğunu belirtebilir.

Bir nesnenin iç durumunu ve meselelevselliğini gizleme ve sırf umumi bir işçiliklev kümesi üzerinden erişime izin ita.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma sahaına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın kök taşıdır. İşte C# Object tasarrufının temelı örnek alanları:

Kısaca protected elemanlar yalnızca o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

Person sınıfından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor aksi C# Object Kullanımı takdirde sakatlık aldatmaırız.

C# Eğitim Seti sayfasındaki OOP kellelığı altında arsa düz tüm dersleri sineaziz yekta bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde yayımcı ki github üzerinden paylaşacağım.

Fevkdaki tasarruf, sık sık karşılaştığımız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken dundaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

AutoSize: Button'un içeriğine kendiliğinden olarak ebat ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı buzakır.

Hafif Kullanım: Olağan bir örgüya ehil başüstüneğundan, C# vüruttiricileri tarafından kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek veya muayene ilaveten kullanımı nispeten basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve katışıkşıklığı azaltır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *